RITMURILE LUNII – alegerea momentului oportun

By / 9th ianuarie, 2017 / Mesaje de la natura / No Comments

Nu putem crea fenomene si, pentru ca nu le putem crea, nu depinde de ele, ci depinde de noi. – Hipocrate (parintele medicinei)

Sau, cu alte cuvinte, momentul in care alegem sa facem anumite activitati este important, acesta avand impact asupra starii noastre fizice, emotionale sau mentale. Unul din aceste fenomene naturale, in care momentul conteaza, este ritmul lunar.
Deoarece activitatile organismelor vii sunt influentate de fazele lunii, exista momente oportune si mai putin oportune pentru activitati specifice:
– de exemplu, spalarea si tunderea parului in anumite zile determina o indesire si intarire a lui, iar in alte zile o slabire si cadere;

– tot ce se face pentru sanatatea unei regiuni a corpului guvernata de semnul zodiacal pe care tocmai il parcurge luna are o eficienta mai mare decat in alte zile (cu exceptia interventiilor chirurgicale) – adica masaje, ingrijiri etc.

– tot ceea ce incarca sau incordeaza regiunea corpului guvernata de semnul zodiacal pe care il strabate luna actioneaza mai daunator decat in alte zile;

– cand luna este in crestere in semnul zodiacal, toate masurile de tonifiere sunt bune, iar pe luna in scadere, toate masurile de detoxifiere sunt bune.

Acelasi lucru este valabil si pentru plante: au calitati diferite in functie de momentul racoltarii, prepararii si folosirii lor.
Stramosii nostri au descoperit constelatiile si semnele zodiacale, sub forma a 12 impulsuri de forta, fiecare avand o culoare si proprietati caracteristice specifice diferite. Constelatiilor traversate de Soare (pe parcursul unui an) si de Luna (pe parcursul unei luni) in decursul unei astfel de impuls li s-au dat 12 nume diferite, aparand cele 12 zodii: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricors, Varsator si Pesti. Multe calendare din vechime se orientau dupa mersul Lunii, deoarece fortele pozitiei Lunii in semnele zodiacale erau de o importanta mai mare decat cele guvernate de pozitia Soarelui. Chiar si azi, Pastele se sarbatoreste in prima duminica care urmeaza dupa prima Luna plina de la inceputul primaverii.

Exista urmatoarele “stadii” ale Lunii: luna noua, luna in crestere, luna plina, luna in scadere si pozitia lunii in semnele zodiacale.

Luna noua – cand Luna se situeaza intre Pamant si Soare, fata indreptata spre noi se afla in intuneric; se vede ca o semiluna subtire, iar cateva ore nu se mai vede deloc. In calendar este reprezentata printr-un cerc negru. 

Postul tinut in aceasta zi are puterea maxima de detoxifiere a organismului, daca vreti sa renuntati la obiceiurile proaste sau sa intreprindeti ceva nou, este cel mai indicat punct de plecare. Este ideal pentru curatenie si spalat. Vremea se poate schimba foarte usor in jurul acestei perioade.

Luna in crestere – urmatoarele 14 zile dupa luna noua – tot ceea ce trebuie sa asimileze organismul, tot ceea ce-l formeaza si-l intareste va avea o actiune dubla (acum se dau vitamine, minerale, cineva se poate ingrasa mai usor). 

Sunt propice activitatile intelectuale, se retine totul mai usor, nu este foarte eficienta curatenia, pentru ca praful se depune mai usor in aceasta perioada.

Luna plina – cand Pamantul se afla intre Soare si Luna si luna se vede in intregime pe cer. În calendare este reprezentata printr-un cerc alb. In ceasurile dinaintea Lunii pline, se simte efectul asupra oamenilor, animalelor si plantelor.

Plantele medicinale culese in aceasta perioada au actiune terapeutica mai intensa. Este o zi ideala de post, pentru ca orice se asimileaza mult mai repede, ranile sangereaza mai puternic, nu se fac operatii si interventii chirurgicale (vindecarile sunt greoaie, sangerari mari). Vremea se poate schimba foarte usor. Zi buna de odihna si meditatie.

Luna in scadere – urmatoarele 14 zile dupa luna plina – acum operatiile si interventiile chirurgicale reusesc cel mai bine si sunt usor suportate de pacienti, toate muncile manuale din casa sunt facute mai usor, iar tot ce mancam nu se depune atat de usor. Mastile cosmetice actioneaza mai bine, orice tratament de purificare, de drenaj (curatenie fiere, rinichi) este mai eficient. Sunt mai eficiente activitatile desfasurate in gradina sau natura. Tine mai mult curatenia din casa.

Luna in semnele zodiacale – fiecare stadiu al lunii intr-un semn zodiacal exercita asupra oamenilor influente specifice asupra corpului si organelor; fiecare zona a corpului este “guvernata” de un semn zodiacal.

 

Berbec – cap, frunte, ochi, nas, organe de simt; fructe; foc

Au eficienta sporita actiunile asupra capului, fruntii, ochilor si nasului, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Organele de simt sunt cele mai sensibile. Fructele sunt absorbite cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul albuminei este marit; daca luna este in scadere, dezintoxicarea zonei capului are eficienta crescuta.

Taur – laringe, gura, dinti, gat, sistemul circulator; radacini; pamant

Au eficienta sporita actiunile asupra laringelor, organelor vorbirii, dintilor, maxilarului, gatului, amigdalelor si urechilor, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Sistemul circulator este cel mai sensibil. Radacinile sunt absorbite cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul sarii este marit; daca luna este in scadere, dezintoxicarea zonei gatului are eficienta crescuta.

Gemeni – umeri, brate, plamani, sistemul endocrin; flori; aer

Au eficienta sporita actiunile asupra umerilor, bratelor, mainilor si plamanilor, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Sistemul endocrin este cel mai sensibil. Grasimile sunt absorbite cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul grasimilor este marit; daca luna este in scadere, dezintoxicarea plamanilor are eficienta crescuta.

Rac – piept, stomac, ficat, sistemul nervos; frunze; apa

Au eficienta sporita actiunile asupra pieptului, plamanilor, stomacului, ficatului si vezicii biliare, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Sistemul nervos este cele mai sensibil. Apa din frunze este absorbita cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul hidratilor de carbon este marit; daca luna este in scadere, dezintoxicarea plamanilor, stomacului si ficatului are eficienta crescuta.

Leu – inima, circulatie, diafragma, organe de simt; fructe; foc

Au eficienta sporita actiunile asupra inimii, spatelui, diafragmei, sistemului circulator si arterelor, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Organele de simt sunt cele mai sensibile. Fructele sunt absorbite cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul albuminei este marit; daca luna este in scadere, dezintoxicarea sistemului circulator are eficienta crescuta.

Fecioara – organe digestive, pancreas, splina, sistemul circulator; radacini; pamant

Au eficienta sporita actiunile asupra organelor digestive, pancreasului, nervilor si splinei, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Sistemul circulator este cel mai sensibil. Sarea din radacini este absorbita cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul sarii este marit; daca luna este in scadere, dezintoxicarea organelor digestive, a pancreasului si a splinei  are eficienta crescuta.

Balanta – solduri, vezica, rinichi, sistemul endocrin; flori; aer

Au eficienta sporita actiunile asupra soldurilor, rinichilor si vezicii urinare, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Sistemul endocrin este cel mai sensibil. Grasimile sunt absorbite cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul grasimilor este marit; daca luna este in scadere, dezintoxicarea rinichilor are eficienta crescuta.

Scorpion – organe sexuale, uretere, sistemul nervos; frunze; apa

Au eficienta sporita actiunile asupra organelor sexuale si uretrelor, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Sistemul nervos este cele mai sensibil. Apa din frunze este absorbita cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul hidratilor de carbon este marit.

Sagetator – pulpe (coapse), organe de simt; fructe; foc

Au eficienta sporita actiunile asupra pulpelor de la picioare, iar tot ceea ce incarca aceasta zona este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Organele de simt sunt cele mai sensibile. Fructele sunt absorbite cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul albuminei este marit.

Capricorn – genunchi, piele, os, articulatii, sistemul circulator; radacini; pamant

Au eficienta sporita actiunile asupra genunchilor, pielii, oaselor si articulatiilor, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Sistemul circulator este cel mai sensibil. Sarea din radacini este absorbita cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul sarii este marit; daca luna este in scadere, dezintoxicarea pielii are eficienta crescuta.

Varsator – gambe, vene, sistemul endocrin; flori; aer

Au eficienta sporita actiunile asupra gambelor si venelor, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Sistemul endocrin este cel mai sensibil. Grasimile sunt absorbite cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul grasimilor este marit.

Pesti – labele picioarelor, degete, sistemul nervos; frunze; apa

Au eficienta sporita actiunile asupra picioarelor si degetelor de la picioare, iar tot ceea ce incarca aceste zone este mai daunator decat in alte zile (incluisv operatiile chirurgicale). Sistemul nervos este cele mai sensibil. Apa din frunze este absorbita cel mai bine de organism. Daca luna este in crestere, transportul hidratilor de carbon este marit.

Produsele noastre sunt create in perioada oportuna din punct de vedere lunar, astfel:
– mastile cosmetice sau orice produs de purificare si detoxifiere pe luna noua sau in scadere, eficienta lor fiind maxima in aceasta perioada;
– tot ce ajuta la hidratarea si tonifierea corpului pe luna plina sau in crestere, atunci cand actiunea terapeutica este mai intensa.
In partea dreapta a articolului gasesti zodia in care se afla luna astazi si cateva detalii despre ceea ce are eficienta maxima si ceea ce nu este indicat sa faci.
Zi cu soare-n inima si zambate-n priviri s-avem!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.